vineri, 23 octombrie 2015

Fericire pe net

Fericirea ne pare uneori ca aparținând altora, greu de atins pentru noi inșine.

 Vedem pe internet zeci de mii de fotografii cu oameni care zâmbesc, care ne par fericiți, cu oameni care călătoresc, se căsătoresc, fac copii. Intâlnim prieteni, cunoștințe, rude. Pe toți suntem la un moment dat mai mult sau mai puțin invidioși și geloși.
Din fotografii toate zâmbetele par reale, insă din spatele lor, toți suntem singuri, cu un monitor, o tastatură și un mouse in față. Verificând fericirea din pozele altora. Fericire care pentru fiecare dintre noi pare de neatins. 

Nu mai suntem capabili să ne privim in oglindă pe noi inșine, să ne vedem fețele obosite , ochii incercănati și pielea imbătrânita de alcool și de țigări. 
Avem tot felul de activități pe care credem că le desfășurăm impreună cu cineva, dar de fapt suntem singuri chiar când suntem doi, sau trei sau mai mulți. Fiecare e singur cu telefonul lui sau cu țigara lui, sau cu paharul lui de băutură. 

Am uitat să ne privim in ochi unul pe celălalt, am uitat să ne zâmbim unul altuia. Am uitat să ne spunem "Te iubesc" privindu-ne in ochi cu dragoste pentru că a devenit mai usor să exprimăm sentimente prin emoticoane.

Căutam pe net tot felul de diete și dăm vina pe mâncarea procesată că ne-am ingrășat. Ne uităm cu invidie la cei pe care i-a inzestrat natura cu altfel de metabolism.  Folosim n-șpe mii de feluri de creme anti-imbătrânire, anti-cearcane, n-șpe mii de rujuri colorate, farduri, cercei, rochițe, bluzițe, căutam mereu să fim aranjați asa cum dictează moda, să avem cele mai scumpe haine, cele mai bune parfumuri. Dar nu ne invață nimeni să ne iubim pe noi inșine așa cum suntem, să ne facem iubiți de către cei din jur, să comunicăm cu noi inșine, cu ceilalti. Nu ne dă nimeni o oglindă prin care să ne vedem adevărata față, adevaratul 'eu'.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu