miercuri, 25 ianuarie 2012

Ramasite dintr-o carte

" Zambetul, care e o cochetarie, o bunatate, n-are a face cu rasul, care e o bucurie, si cu ranjitul, care e o batjocura. Cei mai multi oameni ranjesc. " (N. Iorga)
" Sunt oameni care vorbesc tocmai pentru ca nu pot gandi si li-i urat altfel" (N. Iorga)

"Visele pot fi atat de primejdioase; mocnesc ca focul si uneori ne consuma cu totul." (Arthur Golden, "Memoriile unei gheise")
"E cu neputinta sa fugi de tristetea din tine"  (Arthur Golden, "Memoriile unei gheise")
"Ma intrebam daca barbatii pot fi atat de orbiti de frumusete incat sa fie dispusi sa-si petreaca viata alaturi de un demon, cu conditia sa fie un demon frumos"  (Arthur Golden, "Memoriile unei gheise")
"Nu-mi place sa mi se fluture pe la nas lucruri pe care nu le pot avea"  (Arthur Golden, "Memoriile unei gheise")

"Barbatilor nu le place sa le spui in fata ce crezi despre ei. Au nevoie sa fie laudati chiar cand nu merita, si sa li se dea impresia ca omenirea depinde de ei, chiar cand sunt niste ratati." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Este mult mai usor sa admiti adevarul decat sa minti. Pentru ca numai minciuna trebuie nascocita. Adevarul nu cere decat sa-l recunosti, pe cand , ca sa minti, trebuie sa-ti bati capul, sa ai imaginatie si memorie buna, ca sa nu te incurci." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Poate nu barbatii sunt de vina pentru toate degradarile dragostei, ci sperantele exagerate pe care ni le-am pus noi, femeile in ei ! Daca nu suntem curve, dumneavostra, barbatii, ne credeti niste gaste visatoare care abia asteapta sa fie mintite." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Barbatii nu pricep decat foarte rar ca femeia este o fiinta curioasa. Nu-i place sa fie sclava decat daca isi leaga singura lanturile. Daca altcineva vrea s-o lege cu de-a sila, se revolta, sufera, sau se ofileste." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Barbatii se lamuresc adeseori prea tarziu ca au stat in fata unor usi deschise intrebandu-se pe unde sa intre." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Toti prostii sunt profunzi.Seamana cu cartitele. Vor sa-si sape galerii numai in adancime, temandu-se sa iasa la suprafata, fiindca in plina lumina prostia se vede." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Dumnezeu nu face pe nimeni fericit sau nefericit. Fericirea ti-o poate da numai un om." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Timpul nu se multumeste sa treaca. El uzeaza. Si uzeaza nu doar oasele. Uzeaza si melancoliile. Te sileste sa afli ca si iluziile imbatranesc." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Mie imi e greu sa cred ca, pe autostrazi suntem mai aproape de sensul vietii decat erau grecii pe cararile unde zeii treceau pe urmele caprelor." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"Scopul scuza mijloacele - in logica lui Machiavelli - doar daca se respecta o conditie : ca scopul sa fie o cauza inalta." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")
"In contact cu civilizatia, omul a invatat nu neaparat sa se cunoasca mai bine, ci sa se degradeze mai eficient." (Octavian Paler, "Calomnii mitologice")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu